Mijn eigen boek

Bij Droomvallei Uitgeverij kwam in 2018 mijn boek uit, ‘Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis’: vol ervaringsverhalen en tips. In deze praktische handleiding worden alle fases van het eerste idee tot de laatste punt behandeld. Je leest hoe mensen het schrijven van hun boek hebben aangepakt en waar ze tegenaan liepen, maar óók wat hun boek hen heeft gebracht.

Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis.

Hoe doe je het
en wat doet het met jou?

Schrijven over het leven is één ding, maar van een levensverhaal een boek maken? Opeens ontkom je er dan niet meer aan om óók na te denken over praktische zaken als plaatjes, papiersoort en de privacy van personen. Raakt jouw verhaal letterlijk aan je eigen leven? Dan raak je misschien zelfs even van slag of de kluts kwijt. En toch dromen veel mensen ervan. Ze voelen een intens verlangen of een innerlijke noodzaak: ‘Dit levensverhaal hoort in een boek thuis’. Herkenbaar? Gelukkig ben je niet de enige met zo’n prachtige droom. Allerlei mensen hebben al gedaan wat nog op jouw verlanglijstje staat. Een Echt Boek maken van een levensverhaal, met alles erop en eraan. In alle soorten en maten: dik en dun, groot en klein, voor eigen kring of voor de verkoop, als uitgave in eigen beheer of bij een uitgeverij.

Ervaringsverhalen

In dit boek, Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis, mag jij je laten inspireren door hun ervaringen. Je leest hoe mensen op het idee voor hun boek kwamen, waar ze tegenaan liepen toen ze het boek gingen maken en – wat hun boek hen daarna heeft gebracht

Handige tips
Daarnaast vind je allerlei handige tips: zodat je vol vertrouwen iedere fase tijdens het maken van jouw eigen boek tegemoet kunt gaan. Jij weet nu wat je kunt verwachten. Tenminste… Als je alle verhalen leest, ontdek je dat slechts één ding 100% zeker is: ergens zal het toch net iets anders lopen dan jij vooraf had ingeschat. Maar ook op dat soort verrassingen ben jij nu goed voorbereid!

‘Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis’: niets hoeft je nog te weerhouden om jouw levensverhaal het onderdak te bieden dat het verdient. Jouw eigen boek.

Levensverhalen
in allerlei soorten en maten

In ‘Jouw levensverhaal hoort in een mooi boek thuis’ vertelt:

  • Simone Berger over Istori Kita – Jouw familiegeschiedenis (een boek dat je helpt om persoonlijke gesprekken over de geschiedenis van Nederlands-Indië te voeren met dierbaren)
  • Marelle Boersma over Kruimels zijn ook brood (een autobiografisch boek dat Marelle, na een dozijn thrillers, samen met haar vader schreef)
  • Linde ten Broek over Moeders & Dochters (een boek waarvoor Linde gesprekken tussen moeders & dochters vastlegde)
  • Brenda van Dijk over Je neemt jezelf mee overzee (een boek dat Brenda als ghostwriter schreef, over emigratie naar Australië)
  • José Franssen over Hou me maar vast (een boek over de twaalf jaar dat José zorgde voor haar moeder met dementie)
  • Agnes van Overveld over Windkracht 6 (een boek over een bijzondere vriendschap tussen twee vrouwen die beiden met blijvende beperkingen werden geconfronteerd)
  • Saskia Maarse over Tutti frutti (een boek over ondernemers met roots in een ander land die met succes hun levenservaring inzetten om in Nederland een bedrijf te beginnen)
  • Karin Rienstra over Sonja Spits (een boek waarvoor Karin haar moeder interviewde en dat zij schreef, omdat ze haar moeder zo´n verjaardagscadeau zo ontzettend gunde

Vakgenoten en collega’s over dit boek

‘Dit boek is beeldend en levendig geschreven en is heel afwisselend. Geen dwingende aanwijzingen over hoe het ‘moet’, maar inspirerende verhalen die je de ruimte geven om je eigen lessen te trekken. Niet alleen de successen, maar juist ook de dilemma’s en zaken die anders liepen dan verwacht, komen aan bod op een eerlijke, kwetsbare manier. En gedichten waarin prachtige zinnen de essentie vangen. Een boek vol mooie verhalen over de verbinding die ontstaat als je je levensverhaal deelt, als je echte interesse toont in mensen door oprecht te vragen naar hun verhaal, over hoe confronterend, maar ook hoe helend het kan zijn om je levensverhaal op te (laten) schrijven. Nu ik het hele boek heb gelezen: wat bijzonder dat ik als geïnterviewde deel mag uitmaken van dit boek. Nogmaals dank, Daniëla!’

Brenda van DijkDuidelijk Verhaal

‘Eigenlijk is dit helemaal geen boek, maar een beleving. Je ziet de beelden, hoort de mensen praten, gedichten tegen jou fluisteren; je proeft hoe het is om jouw levensverhaal in een boek om te toveren. Jouw Levensverhaal hoort in mooi een boek thuis raakt je. Haast spelenderwijs ontdek je al lezend ook nog heel veel tips. Aan zo’n fijn boek leverde ik uiteraard graag een bijdrage. Achterin tref je mijn verhaal aan hoe jij je boek kunt promoten, als je jouw verhaal graag onder de aandacht van een groter publiek wilt brengen!’

Jolanda PikkaartDé kleurrijke schrijfcoach

‘Aanrader! Deze handleiding voor levensverhalen roept een ‘feelgood’-gevoel op, maar staat ook eerlijk bij emotionele dilemma’s stil. De technische aspecten worden met aansprekende praktijkvoorbeelden verrassend in beeld gebracht. Inhoudelijk zit Jouw levensverhaal hoort in een boek thuis super in elkaar. Je doelgroep zal deze persoonlijke schrijfstijl zeker waarderen. Je bent er goed in geslaagd om heel uiteenlopende aspecten en dilemma’s rond levensverhalen te verwoorden en weet alle verhalen te larderen met nuttige tips. Het feel-good-gevoel dat veel auteurs aan het uitbrengen van hun boek beleven, wordt alleen al in de vormgeving op sprankelende wijze zichtbaar.’

Esther KraaijenbrinkBestel mijn boek

‘Dit mooie boek leest heel prettig. Het is veel meer dan een handleiding om van een levensverhaal een mooi boek te maken. Ieder hoofdstuk heeft dezelfde opbouw en vaste rubrieken. In 9 verhalen lees je hoe schrijfsters van boeken met levensverhalen te werk gaan. Alle verhalen zijn boeiend om te lezen en geven een goed beeld van de brede schakering van levensverhalen. Je krijgt zin om zelf ook een levensverhaal te schrijven om het in boekvorm uit te geven.’

Addy BakxLevensverhalen-professional